Annonser


Pergolia AB - exklusiva produkter i Terrakotta

Pergolia AB är ett familjeföretag med en klar vision om varför vi finns. Vår drivkraft är att människor skall kunna få lite mer glädje och välmående i vardagen. Naturen och växter ger oss nya krafter och en vacker miljö får alla människor att må bra!

Genom vår egen passion för medelhavet och dess kultur vill vi erbjuda våra kunder att ta del av just detta. Vi vill försöka hjälpa Er att förverkliga Er egna oas, liten eller stor. En balkong, ett uterum, ena hörnet i en lägenhet, ett växthus, ett slott, kolonilott eller en del av trädgården. Det spelar ingen roll, så länge det är Ert lilla paradis där ni kan slappna av och bara njuta av livet.

Vi samarbetar gärna med företag vars verksamhet går ut på att skapa trivsel och skönhet i olika inom- och utomhusmiljöer. Våra hantverksprodukter har ett brett användningsområde och täcker in det mesta, t.ex. utställningshallar/mässor, hotell, restauranger, SPA, etc. Funderar Ni på att piffa till privata eller offentliga miljöer? Hör av Er så hjälper vi gärna till med kostnadsfri rådgivning.

Vi på Pergolia har en stor passion för terrakotta, eller ”Terrecotte” på italienska. "Terre" betyder jord och "Cotta" betyder bränd. Det finns något väldigt äkta och varmt i detta material. Från urminnes tider har människor använt terrakotta till vägg- eller golvbeklädnad, ornamentik, skulpturer samt såklart kärltillverkning av olika slag. Idag är detta hantverk mer populärt än någonsin. Det kanske beror på vår vilja att omge oss med föremål som är tillverkade av naturliga och ekologiska material precis som lera är. Lera är ju bara fyra enkla element: jord, eld, luft och vatten.

Våra terrakottaprodukter kommer direkt från fabrik och tillverkas av den finaste Toskanska leran som är rik på järn, koppar, kalcium och aluminium. Lerans komposition tillsammans med den höga förbränningsprocessen innebär att krukorna är extremt hållbara och klarar temperaturer ned till -20C. Om den toskanska terrakottan vårdas på rätt sätt, kommer ni att njuta av Era krukor i många år, förmodligen en hel livstid. Med tiden kommer Era krukor att utveckla vacker patina och få en rustik yta. De blir bara vackrare ju äldre de blir.

Toskanska hantverkare producerar den vackraste terrakottan i världen, genomgående med hjälp av traditionella metoder som nedärvts från generation till generation. Varje bit och detalj på krukan är skulpterad för hand. Ingenting är tillverkat på maskinell väg. Därför är varje kruka speciell och ingen är den andra lik då en och samma kruka kan skifta i flera olika nyanser vilket ger de en alldeles egen och unik karaktär. Ofta hittas t.o.m. hantverkarens fingeravtryck inbränt i leran från tillfället då krukan flyttades från torkrummet till ugnen.

Samtidigt som våra leverantörer tar tillvara de gamla traditionerna och produktionsmetoderna så pågår en kontinuerlig forskning och utveckling kring nya former och stilar. Detta för att kunna tillgodose olika trender, marknader, nya generationer och personliga smaker. Det är med stor glädje som vi kan erbjuda våra kunder högkvalitativ terrakotta i modern design. Den moderna linjen inkluderar även andra färger än den traditionella terrakottan. Söker ni stilrena produkter, titta gärna på vår kollektion framtagen av de främsta italienska formgivarna. Dessa hittar Ni under kategorin ”Terrakotta – Modern”

Även nya produkter ser dagens ljus, bokstavligt talat. Vår kollektion av lampor i terrakotta är mycket exklusiva och trendiga. Lamporna kombinerar stilren design med hög mysfaktor då den färgade leran reflekterar ljuset på ett unikt sätt. På italienskt vis lämnas inget åt slumpen. Även armaturerna är påkostade och matchar den designade lampan i varje detalj, t.ex. i den textilklädda elsladden. Se vårt sortiment under kategorin ”Terrakotta – Lampor”

E-posta oss och/eller besök vårt showroom (lager) på Tjörn (västkusten), 5 mil norr om Göteborg för att se våra kollektioner med egna ögon.

Skärmdump av pergolia.biz

Besök: www.pergolia.biz


Länka gärna till pergolia.biz:

Så här kommer koden ovan se ut: Pergolia AB - exklusiva produkter i Terrakotta

Annonser


Senast framhävda länkar

Mer information om denna länk

  • Länkens status: Aktiv
  • Länkens typ: Normal
  • Registreringsdatum: Apr 11, 2013
  • Kategori: Försäljning: Hem och trädgård
  • Länkens ID-nummer: 158
  • Antal klick: 542
  • Tillbakalänk: Ingen
Rapportera denna länk
Andra länkar skickade in av samma person (samma e-post):
Kontakta personen som skickat in denna och ovan länkar

SEO och domäninformation för pergolia.bizPageRank för www.pergolia.biz:
Denna sida är en informationssida
från Kvalitetskatalogen.se:

Bokmärk denna sida på del.icio.us

Länka till denna sida från din egen sida:


© 2005-2012